Programski sadržaji

Pored redovne nastave, koja se odvija u prvom delu dana, naši učenici imaju dodatne aktivnosti koje su povezane sa gradivom i imaju za cilj da sve što se čulo na nastavi prevedu u svakodnevni život, ka funkcionalnom znanju.

Engleski jezik

Engleski jezik u našoj školi funkcioniše istovremeno na dva različita nivoa. Naime, pored redovne nastave engleskog jezika, učenici imaju dnevne aktivnosti koje se odvijaju isključivo na engleskom jeziku. Neretko su obroci periodi u kojima učenje stranog jezika dolazi do svoje najviše funkcije. Situacije u kojima je jedini način da zadovoljiš izvesnu potrebu ili iskažeš zapitanost da izneseš misao na stranom jeziku, donose neverovatne uspehe. Znanje sa redovne nastave postaje smislenije i funkcionalnije u svakodnevnoj upotrebi. Teme sa nastavnih predmeta: Svet oko nas/Priroda i društvo, Čuvari prirode i Matematika postaju okviri za konverzacijske časove stranog jezika. Pored toga, učenici na nedeljnom nivou izvode projekte na engleskom jeziku i predstavljaju ih učiteljskom aktivu. Tim škole smatra da je osnova za učenje i prihvatanje stranog jezika dobro poznavanje gramati

Centar za proučavanje prirodnih nauka

Fizika i hemija nam nisu strašni bauci iz budućnosti. Upoznali smo učenike sa osnovama ovih nauka već u nižim razredima i dvaput nedeljno Centar za proučavanje prirodnih nauka otvara nove horizonte u glavama naših školaraca. Tim profesora prirodnih nauka vrlo je nepokolebiv u svom cilju da prirodne nauke, koje deca obično doživljavaju kao strašne, dovede u red omiljenih i najlakše savladivih. Kroz eksperimente i igru, na ovom uzrastu će ovladati osnovnim zakonima prirodnih nauka te će nastava u višim razredima doći kao prirodni sled i uživanje. Program Centra je u uskoj vezi sa sadržajem predmeta Svet oko nas.

Centar za društvene nauke

U okviru Centra za društvene nauke naši učenici svakodnevno rade na bogaćenju svoje opšte kulture. Pored velikog broja sadržaja iz oblasti književnosti, psihologije i istorije umetnosti, učenici razgovaraju povodom aktuelnih događaja u gradu i u zemlji. Radionice se zasnivaju na maštovitim zadacima. Svake nedelje postoji centralna tema oko čijeg se registra konstituiše radionica. Od dece se očekuje aktivno učešće u radu grupe. Oni osvešćeno komentarišu i nesvesno osnuju kritička mišljenja. Teme su donekle određene, ali konkretna grupa u skladu sa svojim interesovanjima i zapitanostima, skolonostima i željama, poprilično može da utiče na plan.

Fizičko

U našoj školi svaki dan počinje časom fizičkog vaspitanja. Kako smo upoznati sa činjenicom da su učenici u ključnom periodu za formiranje koordinacije pokrete, jednom nedeljno imaju čas plesa, a svake srede dan počinju treningom borilačkih veština. Nakon časa fizičkog, učenici su produktivniji na ostatku nastave i veselo i probuđeno kreću u rešavanje dnevnih obaveza.


Dramsko-scenarističke radionice

U okviru ove radionice učenici su angažovani prema svojim interesovanjima. Dok jedni rade na tekstu predstave, ostali su u ulozi glumaca, scenografa, kostimografa. Ovakve radionice predstavljaju slobodnu pozorišnu igru, u kojoj suučenici stvaralački angažovani i produktivni.

Potrebne su vam dodatne informacije?
Dostavićemo vam sve potrebne podatke u najkraćem roku
kao i odgovore na sva vaša pitanja.

Pogledajte druge načine na koje nas možete kontaktirati.