Рекреативна настава

Прошле недеље смо се вратили са рекреативне наставе.

Претходно узбуђење и ишчекивање су били очигледни кроз програм припрема који су ученици обавили са својим родитељима, а припреме су усадиле оптимизам пред путовање.

Већ од самог почетка путовања видело се и да је оптимизам био оправдан. Чак и кроз прозор аутобуса могло се видети понешто интересантно, а ђаци су неке интересантне ствари сазнали о местима кроз које смо пролазили. У тих три сата или нешто више никла је и клица другарства и забаве која ће у наредних неколико дана израсти и процветати у пуном сјају.
Као што је карактеристично за овакве програме, посетили смо и научили мноштво интересантног о Крушевцу и Врњачкој Бањи, завирили у историју, мит и легенду.

Највише смо се радовали активностима на фарми крава, плантажи боровница, расаднику цвећа, те планини Гоч, на којој смо провели читав један дан.

Дани су нам протицали у весељу и радости, а и небо нам се осмехивало, почавстиши нас дивним, сунчаним временом. У вечерњим часовима ученици су показала колико умеју да буду самостални, одговорни, савесни и организовани. Све припреме за спавање и активности наредног дана су обављали вредно и на време.

Чак и ретки, повремени тренуци носталгије за кућом премошћени су уз помоћ брижних наставника, њихово разумевање, савете и приче за лаку ноћ. У топлој атмосфери другари су, делећи собе, успели да развију и поделе и нове слојеве другарства и разумевања.

На крају, време проведено на рекреативној омогућило нам је да се пуни утисака вратимо и радујемо се поновном сусрету са свима који су нас у школи с нестрпљењем очекивали. Нова искуства смо са ентузијазмом поделили и шватили још нешто – једва чекамо следећи пут!

Драган Милојевић,
наставник енглеског језика