Rekreativna nastava

Prošle nedelje smo se vratili sa rekreativne nastave.

Prethodno uzbuđenje i išekivanje su bili očigledni kroz program priprema koji su učenici obavili sa svojim roditeljima, a pripreme su usadile optimizam pred putovanje.

Već od samog početka putovanja videlo se i da je optimizam bio opravdan. Čak i kroz prozor autobusa moglo se videti ponešto interesantno, a đaci su neke interesantne stvari isaznali o mestima kroz koje smo prolazili. U tih tri sata ili nešto više nikla je i klica drugarstva i zabave koja će u narednih nekoliko dana izrasti i procvetati u punom sjaju.
Kao što je karakteristično za ovakve programe, posetili smo i naučili mnoštvo interesantnog o Kruševcu i Vrnjačkoj Banji, zavirili u istoriju, mit i legendu.

Najviše smo se radovali aktivnostima na farmi krava, plantaži borovnica, rasadniku cveća, te planini Goč, na kojoj smo proveli čitav jedan dan.

Dani su nam proticali u veselju i radosti, a i nebo nam se osmehivalo, počavstiši nas divnim, sunčanim vremenom. U večernjim časovima učenici su pokazala koliko umeju da budu samostalni, odgovorni, savesni i organizovani. Sve pripreme za spavanje i aktivnosti narednog dana su obavljali vredno i na vreme.

Čak i retki, povremeni trenuci nostalgije za kućom premošćeni su uz pomoć brižnih nastavnika, njihovo razumevanje, savete i priče za laku noć. U toploj atmosferi drugari su, deleći sobe, uspeli da razviju i podele i nove slojeve drugarstva i razumevanja.

Na kraju, vreme provedeno na rekreativnoj omogućilo nam je da se puni utisaka vratimo i radujemo se ponovnom susretu sa svima koji su nas u školi s nestrpljenjem očekivali. Nova iskustva smo sa entuzijazmom podelili i shvatili još nešto – jedva čekamo sledeći put!

Dragan Milojević,
nastavnik engleskog jezika