Исхрана деце

За раст и развој детета веома је важна правилна исхрана. Добре и лоше навике стечене у детињству остају до краја живота, а неправилна исхрана може оставити значајне последице.
Бирајући храну за своје ученике, настојимо да већ у детињству утичемо на изградњу њиховог укуса и отпочнемоо процес образовања у области исхране.
Добро уравнотежена и здрава исхрана базирана је на узимању разноврсне хране, која садржи све потребне хранљиве састојке и оптималан дневни унос енергије, који омогућава нормалан раст и развој деце. Резултати систематских прегледа ученика основних и средњих школа показују да повишену телесну тежину има око 10% ученика и 7,8% ученица.

Да, нама је храна веома важна тема. Сви се хранимо здраво, а за нашим столом се води рачуна о посебним уверењима и потребама при ишрани. Храна се у нашој школи припрема свакодневно, од свежих незамрзаваних намирница. У исхрани избегавамо бело брашно и шећер, као и рафинисана биљна уља. Сваког јутра се у школи прави домаћи хлеб без адитива.

Наши ученици се хране разноврсно. Током једне недеље имају безмесни дан, рибљи дан и три кувана јела са сваки пут различитим типом меса. Развили смо код својих ученика љубав према традиционалној кухињи коју прилагођавамо основним принципима здраве исхране.

На развој прехрамбених навика школске деце највећи утицај имају родитељи, али свакако треба нагласити и утицај школе на обликовање дететове личности и усвајање навика здравог храњења и понашања.

Потребне су вам додатне информације?
Доставићемо вам све потребне податке у најкраћем року
као и одговоре на сва ваша питања.

Погледајте друге начине на које нас можете контактирати.