Ishrana dece

Za rast i razvoj deteta veoma je važna pravilna ishrana. Dobre i loše navike stečene u detinjstvu ostaju do kraja života, a nepravilna ishrana može ostaviti značajne posledice.
Birajući hranu za svoje učenike, nastojimo da već u detinjstvu utičemo na izgradnju njihovog ukusa i otpočnemoo proces obrazovanja u oblasti ishrane.
Dobro uravnotežena i zdrava ishrana bazirana je na uzimanju raznovrsne hrane, koja sadrži sve potrebne hranljive sastojke i optimalan dnevni unos energije, koji omogućava normalan rast i razvoj dece.Rezultati sistematskih pregleda učenika osnovnih i srednjih škola pokazuju da povišenu telesnu težinu ima oko 10% učenika i 7,8% učenica.

Da, nama je hrana veoma važna tema. Svi se hranimo zdravo, a za našim stolom se vodi računa o posebnim uverenjima i potrebama pri ishrani. Hrana se u našoj školi priprema svakodnevno, od svežih nezamrzavanih namirnica. U ishrani izbegavamo belo brašno i šećer, kao i rafinisana biljna ulja. Svakog jutra se u školi pravi domaći hleb bez aditiva.

Naši učenici se hrane raznovrsno. Tokom jedne nedelje imaju bezmesni dan, riblji dan i tri kuvana jela sa svaki put različitim tipom mesa. Razvili smo kod svojih učenika ljubav prema tradicionalnoj kuhinji koju prilagođavamo osnovnim principima zdrave ishrane.

Na razvoj prehrambenih navika školske dece najveći uticaj imaju roditelji, ali svakako treba naglasiti i uticaj škole na oblikovanje detetove ličnosti i usvajanje navika zdravog hranjenja i ponašanja.

Potrebne su vam dodatne informacije?
Dostavićemo vam sve potrebne podatke u najkraćem roku
kao i odgovore na sva vaša pitanja.

Pogledajte druge načine na koje nas možete kontaktirati.